Personeel PCM verdeeld

De vertegenwoordigers van het personeel van PCM Uitgevers hebben ruzie. De leden van de ondernemingsraad van de divisie landelijke dagbladen – met onder andere vertegenwoordigers van de redacties van NRC Handelsblad en de Volkskrant – stappen uit de centrale ondernemingsraad (COR). Zij zijn boos op COR-voorzitter Wim Dubbeling omdat hij onterecht correspondentie zou hebben gelezen van de OR dagbladen.

Dat zegt OR-lid Wilfred Boom. In e-mails uiten de dagbladmensen kritiek op het functioneren van de COR. Die zou in een advies over de verkoop van de aandelen van de Britse investeerder Apax aan de Stichting Democratie en Media (SDM) zonder overleg een alinea hebben opgenomen over financiële garanties. PCM nam vorige maand afscheid van aandeelhouder Apax. SDM kocht Apax uit. SDM onderzoekt op dit moment een fusie van PCM met uitgever NDC. Dubbeling noemt de kwestie een „interne aangelegenheid” en wil niet verder reageren.