Overige Films

John Q (Nick Cassavetes, 2002, VS). Aanklacht tegen de Amerikaanse gezondheidszorg wil vooral een stervehikel zijn, met al het verlies aan nuances van dien. Fabrieksarbeider Denzel Washington gijzelt hartchirug om harttransplantatie voor zijn onderverzekerde zoontje af te dwingen. En groeit uit tot volksheld. Ook met Robert Duvall , Anne Heche en Ray Liotta. Net5, 20.30-22.45u.

American Splendor (Shari Springer Berman & Robert Pulcini, 2003, VS). Uit cartoons, ‘live action’ en documentairemateriaal opgebouwde film naar het gelijknamige autobiografische stripverhaal van Harvey Pekar, onder het motto: het gewone leven is al ingewikkeld genoeg. Tragisch en geestig. Arte 22.30-0.10u.

Running Scared (Peter Hyams, 1986, VS). Komische actiethriller waarin laconieke rechercheurs Gregory Hines en Billy Crystal in winters Chicago azen op het vangen van een Mexicaanse cocaïnehandelaar. BBC1, 1.20-3.10u.