nrc.nl/blogs

www.nrc.nl/ee

Datingsites. Welke woorden gebruiken wij om onszelf aan te prijzen op datingsites? Dat vraagt Ewoud Sanders zich af op de weblog Woordhoek. „Bureau Sabel Communicatie analyseerde het woordgebruik in beschrijvingen die mannen en vrouwen van zichzelf geven, en in beschrijvingen van hun ideale partner. In totaal analyseerde het bureau 14.121 woorden. En, welke woorden kwamen het meest voor? Leuk, lief en gezellig. Leuk stond met stip op de eerste plaats, op afstand gevolgd door lief. Na gezellig kwamen nog kwalificaties als eerlijk, spontaan en humor – maar de lijst werd dus aangevoerd door leuk, lief en gezellig.”

www.nrc.nl/woordhoek

Doorkijkbroek. ‘Hristos dirildi, akina dirildi!’: er zullen niet veel plaatsen te vinden zijn in de wereld waar een spandoek over de weg hangt met de mededeling in het Turks dat Christus is opgestaan, hij waarlijk is opgestaan. Dat blogt Hans Beerekamp op zijn weblog Expeditie Europa. ,,Comrat, de hoofdstad van het autonome Moldavische gewest Gagaoezië, is in meer opzichten uniek. Het stoffige stadje, met slechts 23.000 inwoners, biedt nauwelijks architectonische bijzonderheden, op een eigen kerk en een luidruchtige kolonie kraaien na. Maar de markt gaat al aardig in de richting van een bazaar en er wordt meer geflaneerd dan in de rest van Moldavië. Ook zie je er veel motorfietsen en lange rokken, naast meer Russisch ogende sirenen in strakke kniebroek of een hier voor het eerst door ons gesignaleerd fenomeen: de doorkijkbroek – een lange broek met aan de zijkant een zone van pantystof met glitters.”

www.nrc.nl/ee