Nieuw Nederlands Fotomuseum open

Nieuw Nederlands Fotomuseum open Rotterdam, 18 april. Medewerkers van het vandaag heropende Nederlands Fotomuseum spelen met de ‘digitale schatkamer van de Nederlandse fotografie’, ontworpen door Geert Mul. De interactieve installatie, met vier onderling verbonden afstandsbedieningen (voor fotograaf, tijdsbestek, locatie en onderwerp) maakt werk uit de collectie van 100.000 gedigitaliseerde foto’s zichtbaar op een metersgroot beeldscherm. Het museum is verhuisd naar het gebouw Las Palmas, ooit werkplaats van de Holland-Amerika Lijn. Het gebouw uit 1953, met een oppervlak van 20.000 vierkante meter, is voor 25 miljoen euro ingrijpend verbouwd. Foto NRC Handelsblad, Vincent Mentzel Duizenden foto's zijn ingescand en kunnen dmv van een computer worden opgeroepen in het nieuwe Nederlands Fotomuseum in gebouw Las Palmas te Rotterdam . foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Rotterdam, 17 april 2007 Mentzel, Vincent