Maren Stoffels (19 jaar) wint publieksprijs voor haar jeugdboek

Amsterdam. De 19-jarige Maren Stoffels heeft gisteren voor haar debuutroman Dreadlocks & Lippenstift de Prijs van de Jonge Jury 2007 gewonnen. Deze publieksprijs, toegekend door jongeren, werd tegelijkertijd met de Gouden Zoen uitgereikt.

De Gouden Zoen, de prijs voor het beste jeugdboek in de leeftijdscategorie 12 tot en met 16 jaar, ging naar Edward van de Vendel voor zijn boek Ons derde lichaam. Het is de derde keer dat Van de Vendel de Gouden Zoen wint. De Zilveren Zoenen zijn toegekend aan de Zweedse schrijver Mikael Engström voor Dief van de duivel en aan de Belgische Marita de Sterck voor Kwaad bloed.

Het boek van Van de Vendel is een Bildungsroman over een negentienjarige jongen die door het leven wordt overrompeld. Tegen de achtergrond van het songfestival worstelt hij met heftige vriendschappen, de verbroken relatie met zijn minnaar en een instant-succes als artiest. ”Ons derde lichaam is een meeslepend en voor iedereen herkenbaar verhaal over vertrouwen en twijfel, hoop en teleurstelling, maar vooral over een kwetsbare liefde en diep verlangen”, schrijft de jury.