Forse stijging vergunningen voor werk Polen

Het aantal werkvergunningen voor Polen en andere werknemers uit Oost-Europese landen waarvoor minister Piet Hein Donner (CDA, Sociale Zaken) per 1 mei de grenzen volledig wil openen, is flink gestegen. Het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) verstrekte in het eerste kwartaal van dit jaar 23.982 vergunningen aan deze arbeidsmigranten. Dat is ruim drie keer zoveel als de 6.723 in de eerste drie maanden van 2006. Dat blijkt uit gisteren gepubliceerde cijfers van het CWI over de zogeheten tewerkstellingsvergunningen. Volgens een woordvoerder van het CWI is een duidelijke stapsgewijze stijging te zien in het afgelopen jaar. Dat komt door de besluiten van het vorige kabinet om soepeler werkvergunningen te verstrekken aan Oost-Europeanen voor sectoren met een toenemend tekort aan personeel. (ANP)