5 TONEEL

10042007. Groningen. Nederland. Het Noord Ned. Toneel NNT speelt "De vrouw met de baard". Regie en tekst Koos Terpstra. Spel: Ludo Hoogmartens, Marieke de KLeine, Lotje van Lunteren, Loek Peters, Marijn de Rijk, Joris Smit, Koen Wouterse, Yorick Zwart. Foto Karel Zwaneveld Zwaneveld, Karel

De vrouw met de baard

Groningen: De Machinefabriek, Bloemstraat 38. Aanvang: 20.30u. Inl/res: 050-3113388 & www.nnt.nl

Het Noord Nederlands Toneel speelt in het eigen theater De vrouw met de baard van Koos Terpstra. Het is het derde deel van een NNT-vierluik waarin de thema’s onrecht en macht centraal staan. In zijn nieuwste theatertekst verdiept Terpstra zich in het circus van de leugen. Het is een voorstelling als een kermisrit: huiveringwekkende en betoverende beelden, indringende scènes én scherpe satire volgen elkaar in hoog tempo op.