1 Films verbeteren

Een ander einde voor films verzinnen www.howitshouldhaveended.com Als het aan de creatievelingen van ‘How it should have ended’ ligt, eindigt ‘Lord of the rings’ heel anders.

Een ander einde voor films verzinnen

www.howitshouldhaveended.com

Goede film, maar dat einde! Wie heeft het niet meegemaakt, dat 90 minuten wegdromen in de bioscoopzetel verstoord wordt door een dijk van een happy end of juist het tegenovergestelde, een veel te ver gezocht plot. De jongens van howitshouldhaveended.com hadden genoeg van dat gevoel en besloten twee jaar geleden een site te maken waar ze de slotscènes van films naar hun eigen hand zetten. Een groepje creatievelingen ging aan de slag met potlood en papier en tekende zelf een ander slot aan een selectie van grote kaskrakers zoals Seven, The Lord of the Rings, The Blair Witch Project en Saving Private Ryan. Dramatische eindes ontaarden op die manier plots in lachwekkende taferelen, doden verrezen uit hun as of de hoofdrolspelers veranderen eensklaps in een krop sla. Leuk getekende animatiefilmpjes tonen hoe het echt had moeten eindigen. En als je het met dit alternatieve slot nog niet eens bent, kun je via het forum je ideeën delen. De website is immens populair, blijkt – je kunt zelfs T-shirts, petjes en stickers van howitshouldhaveended.com bestellen. (EB)