Zembla legt kritiek over dopingreportage naast zich neer

HILVERSUM. De makers van het tv-programma Zembla hebben met ergernis kennis genomen van de uitlatingen van Herman Ram, directeur van de Dopingautoriteit. Ram zei zich zondag misbruikt te voelen door Zembla, maar volgens eindredacteur Kees Driehuis is het precies andersom. Zembla had zondagavond een uitzending over de controle-instantie, waarin vraagtekens werden gezet bij onder meer de eerlijke gang van zaken bij onaangekondigde controles buiten de competitie. De controleurs zouden onverwachts moeten langskomen, maar de documentairemakers merkten dat dat niet het geval was. Ram voerde misverstanden en slechte communicatie als omstandigheden aan. ”Deze misverstanden en slechte communicatie zijn volledig terug te voeren op oneerlijk en onprofessioneel optreden van (medewerkers van) de Dopingautoriteit”, schrijft Driehuis maandag in een verklaring. Volgens de eindredacteur werd Zembla er voor- noch achteraf over geïnformeerd dat de betrokken sporters al waren ingelicht over de controles.