Yom HaShoah in de straten van Tel Aviv

Yom HaShoah in de straten van Tel Aviv Tel Aviv. Gisteren werden in heel Israël de zes miljoen joodse slacht-offers van het regime van nazi-Duitsland herdacht. De Israëli naast hun auto zijn tot staan gebracht door een herdenkingssirene. Het openbare leven werd voor twee minuten stilgelegd. Yom HaShoah, de dag van de ondergang, valt jaarlijks op de zevenentwintigste dag van de maand Nisan. Doordat de Hebreeuwse kalender niet gelijk loopt met de westerse, valt Yom HaShoah niet elk jaar op dezelfde dag. De herdenking valt wel altijd precies tussen Pesach (de viering van de tocht uit Egypte en de gedenkdag van de Opstand in het Getto van Warschau) en Israëls onafhankelijkheidsdag. Foto Ronen Zvulun, Reuters Israelis stand next to their cars as traffic stops on a Tel Aviv street while a wail of memorial sirens brings Israel to a standstill for two minutes, April 16, 2007. Israel on Monday marked the annual memorial day commemorating the six million Jews killed by the Nazis in the Holocaust during World War Two. REUTERS/Ronen Zvulun (ISRAEL) REUTERS

Gisteren werden in heel Israël de zes miljoen joodse slacht-offers van het regime van nazi-Duitsland herdacht. De Israëli naast hun auto zijn tot staan gebracht door een herdenkingssirene. Het openbare leven werd voor twee minuten stilgelegd.

Yom HaShoah, de dag van de ondergang, valt jaarlijks op de zevenentwintigste dag van de maand Nisan. Doordat de Hebreeuwse kalender niet gelijk loopt met de westerse, valt Yom HaShoah niet elk jaar op dezelfde dag. De herdenking valt wel altijd precies tussen Pesach (de viering van de tocht uit Egypte en de gedenkdag van de Opstand in het Getto van Warschau) en Israëls onafhankelijkheidsdag.