Verkerk verliest opnieuw in eerste ronde

Martin Verkerk is er gisteren opnieuw niet in geslaagd voor het eerst sinds zijn terugkeer op de ATP-tour een overwinning te behalen. De Nederlandse tennisser verloor in de eerste ronde van het toernooi uit de Masters Series op gravel in Monte Carlo met 7-5 en 6-2 van de Argentijn Juan Ignacio Chela, de nummer 22 van de wereld.

Verkerk ging eerder dit jaar in de eerste ronde onderuit bij de toernooien in Rotterdam, Miami en Houston. De laatste keer dat de voormalige finalist van Roland Garros een wedstrijd op het hoogste niveau won was in 2004 in de finale van de Dutch Open in Amersfoort.

Verkerk begon zijn rentree in het profcircuit vorig jaar maart in het Italiaanse Napels. Sindsdien speelde hij tien profpartijen. Verkerk wist alleen in de kwalificaties voor het ATP-toernooi van Basel en het challenger-toernooi van Bergen overwinningen te behalen.