`Verkeerde aanpak miljoenenbezuiniging rijksambtenaren`

Den haag. De bezuiniging van 750 miljoen op rijksambtenaren wordt door het nieuwe kabinet verkeerd aangepakt. Dat zeggen oud-topambtenaren. Volgens hen gebruikt het kabinet de verkeerde methode, door zonder politieke keuzes bezuinigingen over ministeries uit te smeren. Ook volgens twee oud-ministers van Volksgezondheid, Els Borst (D66) en Hans Hoogervorst (VVD), werken dergelijke ”kaasschaafbezuinigingen” over het algemeen niet. Het kabinet kiest te eenzijdig voor cijfermatig ”goede sier” maken, zegt oud-commissaris jeugd- en jongerenbeleid Steven van Eijck. ”Een bezuiniging van 750 miljoen euro is nobel als er een visie achter zou zitten, maar dat is niet zo. (...) Dit is allemaal voor de bühne.”

Topambtenaar Roel Bekker gaat 750 miljoen bezuinigen. Lees meer over hem op: www.nrc.nl/binnenland