Televisie Voorkeur

Jacob van Duijn, internetondernemer

actualiteiten

EénVandaag. Verslag van de schietpartij op de universiteit in Virginia, de dodelijkste ooit op een Amerikaanse school. Verder de dierenpartij onder vuur na een column van Maarten ’t Hart, de uitslag van een onderzoek naar het vertrouwen in het koningshuis en het cabaretgezelschap Don Quishocking bestaat 40 jaar. Ned.1, 18.20-18.50u.

Netwerk. Reportage over de toenemende bezorgdheid over de mogelijke gevolgen van alcohol tijdens de zwangerschap. Van de zwangere vrouwen drinkt 35 tot 50 procent. Dat kan leiden tot een Foetaal Alcohol Syndroom, FAS. Per 1 januari 2007 melden kinderartsen alle kinderen met FAS aan bij een centrale database. Gesprekken met een slachtoffer, FAS-deskundigen en reacties van politici. Ned.2, 20.25-20.50u.

Nova. Reportage over de schietpartij op een universiteit in de Amerikaanse staat Virginia en aandacht voor Sterre, een meisje met een geestelijke handicap die in Nederland geen plaats vond bij het reguliere middelbare onderwijs en daarom met haar ouders naar Londen is uitgeweken, waar ze wel op zo’n school welkom is. Binnenkort doet de Raad van State een uitspraak over plaatsing op een Nederlandse school. Ned.2, 22.15-22.50u.

documentaire

Horizon: My pet dinosaur. In het populair-wetenschappelijk programma deze keer een documentaire waarbij ervan wordt uitgegaan dat de dinosauriërs niet zijn uitgestorven, maar bijvoorbeeld als huisdier of als vee worden gehouden. BBC2, 22.00-22.50u.

ONE life: Dancing on wheels. Documentaire over de zware concurrentiestrijd tussen de rolstoeldansers uit Bristol en Schotland voor de landelijke titel van de British Wheelchair Dance Association. BBC1, 23.35-0.15u.

informatief

Tot de dood ons scheidt: Goske en Krijn Ouwerkerk. Wat doet het met je relatie als de dood dichtbij is door een ongeneeslijke ziekte? Stellen vertellen hun verhaal, deze keer het echtpaar Goske en Krijn, die pancreaskopkanker heeft. Ned.2, 20.50-21.15u.

Dossier 2300: Victoria Beckham. Documentaire over voetbalvrouw Victoria Beckham, getrouwd met de sterspeler David Beckham, die op 1 juli van Real Madrid naar Los Angeles Galaxy vertrekt. RTL 4, 22.55-23.55u.

praatprogramma

Max & Catherine. Gast is televisietuinman Rob Verlinden, het themagesprek gaat over mannen die ver weg op zee werken en de muziek wordt verzorgd door De Golden Gospel Singers. Ned.2, 17.35-18.25u.

De wereld draait door. Gast is o.a. dEUS-muzikant en regisseur Tom Barman die praat over Bob Dylan en de documentaire die Don Alan Pennebaker in 1965 over de toernee van de zanger in Engeland maakte: Don’t look back. Harry de Wit vertelt over de muziek die hij op bijzondere wijze voor verschillende theatergezelschappen verzorgt. Miranda Grit licht de documentaire toe die zij heeft gemaakt over Amerikaanse leger-recruiters. Sidekick is Martin Bril. Ned.3, 19.30-20.10u.

Het elfde uur. Pieter van Geel, fractievoorzitter van het CDA, komt vertellen hoe hij wil voorkomen dat minister van Financiën Wouter Bos te veel geld uitgeeft en hoe het CDA als rots in de branding fungeert te midden van onrust en het regeerakkoord dat een halt toeroept aan de ‘vrijheid-blijheid’-cultuur. Gast Jaap Jongbloed praat over het succes van het programma Vermist, waarin hij speurt naar vermiste personen en over zijn ideeën voor een sportprogramma dat hij graag zou willen maken. Jos Brink, naast presentator en theatermaker ook pastor en stervensbegeleider, licht zijn boek Rouw op je dak. Verder leven na de dood van een dierbare toe. Ned.2, 21.15-22.00u.

Pauw & Witteman. Gast is de Nederlands-Chinese autocoureur Ho-Pin Tung. De huidige kampioen van het Duitse Formule 3-kampioenschap vertegenwoordigt sinds eind vorig jaar de Volksrepubliek China. Verder vertelt journalist en schrijver Henk Hofland over zijn nieuwe boek Cicero Consultants. Ned.1, 23.00-23.55u.

consument

Opgelicht. Portret van de beruchte meesteroplichter Robert Jan Doorn, spil in internationale fraudeaffaires, die door de CIA wordt gezien als de grootste witwasser ter wereld, en die zelfs bij een omvangrijk Zeppelinproject waarmee hij zijn naam wilde zuiveren nog fraude pleegde. Verder: een uitvaartverzekeraar voor in Nederland wonende Antillianen en Surinamers die in hun geboorteland begraven willen worden gaat er met het geld vandoor, en hoe een in de auto achtergelaten TomTom kan leiden tot een leeggeroofd huis. Ned. 1, 21.05-21.45u.

sport

Sporza: Studio 1 de Cup live. Rechtstreeks verslag van de eerste halve finale om de Belgische beker tussen Anderlecht en Standard. België 2, (Canvas), 20.30-22.55u.

Cricket. In de wedstrijden om de wereldbeker een samenvatting van Zuid-Afrika tegen Engeland. BBC1, 0.15-1.15u.

Who’s next

Jacob van Duijn, internetondernemer, schrijver en zoon van oud-topman van Robeco Jaap van Duijn, verkocht zijn internetbedrijf tijdens de internethype aan Zweden en hield daar uiteindelijk weinig aan over. Presentator Monique Snoeijen praat met hem over ABN Amro en leest nrc.next met hem.

Gisteren zei Jan Pronk: „Dit is een goed kabinet voor Nederland maar slecht voor de PvdA.”

Who’s Next is vandaag te zien om 13.40 uur, 17.45 uur en 0.00 uur op RTL 7 en permanent via nrc.nl en rtl.nl