Televisie Film van de Dag

Scène uit The Abduction Club. scene uit de film The Abduction Club (2002) FOTO: A-Film A Film Distribution

The Abduction Club. Deze historische romantische komedie speelt zich af in Ierland aan het eind van de achttiende eeuw. The Abduction Club beschrijft de geschiedenis van een club jonge Engelse edelmannen die wegens hun gebrek aan zicht op een fijne erfenis (die ging alleen naar de oudste zoon), en om een leven als monnik of een dood als soldaat te ontlopen, zich bij een geheim genootschap aansluit dat in groepsverband rijke erfgenames ontvoert. Als de welgestelde dames eenmaal voor hun charmes vallen, staan ze klaar om met hen in het huwelijk te treden. Het viertal dat in The Abduction Club de ware liefde moet vinden, ontmoet zoals dat hoort in het genre een aantal sociale en psychologische obstakels op z’n weg. De meisjes spelen ‘hard to get’ en de jongens ontbreekt het aan tact. Mooie opnames van het Ierse landschap. Met Alice Evans en Daniel Lapaine.(Stefan Schwartz, 2001, GB/F/D/Irl), BBC 2, 1.20-3.00u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg