Radio Voorkeur

Desmet live. Maarten Doorman vertelt over zijn boek Paralipomena. Opstellen over kunst, filosofie en literatuur. Paralipomena zijn dingen waar je stilzwijgend aan voorbijgaat en daar staat Doorman nu eens wel bij stil. Verder wordt radio-dj Giel Beelen geconfronteerd met morele dilemma’s en behandelt Kester Freriks, literair recensent, het thema valken en valkeniers, doorspekt met literaire fragmenten. Radio 5, 19.02-19.50u.

Kunststof. Don Duyns over zijn nieuwe roman Buigen, die gaat over de volslagen puinhoop in het leven van een theatermaker: een smerige repetitieruimte, labiele actrices, valse journalisten en een dubbele verhouding met een hoofdrolspeler. Radio 1, 19.04-20.04u.

De avonden. Gesprek met dichter H.H. ter Balkt over zijn onlangs heruitgegeven roman Zwijg en over De gedenatureerde Delta, een verzameling van Ter Balkts rêverieën, kritieken, dankwoorden, eenakters en verhalen. De Vlaamse zanger/muzikant Sioen geeft zijn commentaar op de film Nightmare before Christmas, geregisseerd door Tim Burton. Concertzender, 20.03-22.00u.