Ministers spelen de oppositie

Met een diner, een rollenspel en een „goed gesprek” heeft het kabinet gisteren in het Spaansche Hof in Den Haag de eerste vijftig dagen van de regeerperiode geëvalueerd. Tijdens het gesprek zijn geen afspraken gemaakt, zeggen betrokkenen. Wel hebben de ministers elkaar „kritisch bevraagd” over de voortgang van de eerste weken van het kabinet. Ook speelden de ministers een rollenspel, waarin ze zich in de oppositie moesten verplaatsen.

Het kabinet-Balkenende IV, van CDA, PvdA en ChristenUnie, wil de eerste honderd dagen vooral praten met burgers en maatschappelijke organisaties, voordat concrete plannen worden gepresenteerd. Het kabinet heeft er een project van gemaakt, dat onder leiding staat van oud-campagneleider van het CDA Jack de Vries. Het gesprek ging gisteren over de belangrijkste doelstellingen in het regeerakkoord, zoals innovatie, milieu en sociale samenhang.