Internet Voorkeur

www.csgv.org: stop gun violence www.csgv.org

Wapenbezit. Het tweede amendement bij de Amerikaanse grondwet geeft iedere burger het recht een wapen te dragen. Over de moderne interpretatie van dat grondwetsartikel uit 1791 is in de Verenigde Staten al jaren een fel debat aan de gang, dat na ieder incident met vuurwapens weer opflakkert.

Naast de talrijke lobby’s van voorstanders van vrij wapenbezit, zoals de National Rifle Association, zijn er ook organisaties die het wetsartikel ter discussie stellen. Zo is daar de Legal Community Against Violence; een advocatenorganisatie die ijvert voor hervorming van de wapenwet en die rechtsbijstand biedt bij de preventie van wapengeweld. Op de website van deze organisatie vindt de bezoeker een handzaam overzicht van de Amerikaanse wapenwetgeving per staat, een reeks publicaties over het onderwerp en een sectie met persmededelingen.

Op de weblocatie van de Coalition to Stop Gun Violence, een coalitie van 45 Amerikaanse organisaties tegen wapengeweld, staan rapporten, publicaties, statistieken en informatiebrochures over wapengeweld in de Verenigde Staten. Daarnaast wordt de internetbezoeker er geïnformeerd over de campagnes en acties van de organisatie.

Meer informatie is te vinden op: www.lcav.org en www.csgv.org.