Hamilton fietst weer in eigen land

Hamilton fietst weer in eigen land MACON, 17 April. Het peloton gisteren in de eerste etappe van de Ronde van Georgia, van Peachtree City naar Macon. Het was de eerste keer dat de Amerikaanse wielrenner Tyler Hamilton weer actief was in eigen land, sinds zijn schorsing wegens bloeddoping. De renner uit de ploeg van Tinkoff eindigde als 56ste in de openingsrit van de grootste wielerwedstrijd in de Verenigde Staten. Hamilton, olympisch kampioen tijdrijden, zat een schorsing uit van twee jaar die in september vorig jaar afliep. De Ronde van Georgia moet het weer zonder grote hoofdsponsor doen. In de aanloop naar deze editie haakte autofabrikant Ford af. De finish is zondag, in het Olympic Centennial Park in Atlanta. Foto AP In this photo provided by PhotoSport International, a spectator watches from the side of the road as the pack rides by during the first stage of the Tour De Georgia cycling race Monday, April 16, 2007 in Macon, Ga. (AP Photo/PhotoSport International, John Pierce, HO) **HANDOUT PHOTO, NO SALES** Associated Press