Flink wat zon

In het uiterste noorden kan vannacht en donderdag een enkel buitje vallen, in de rest van het land blijft het droog. Hoogstwaarschijnlijk tot na het weekeinde. De middagtemperaturen zullen landinwaarts veelal tussen 14 en 16 graden schommelen, de nachttemperaturen liggen aan de lage kant, vooral in het weekeinde. Het lijkt dan in ieder geval tot vorst aan de grond te komen.

Vanavond en vannacht daalt de temperatuur op de koudste plek naar 3 à 4 graden. In het noorden kan vannacht een bui vallen, elders is het tamelijk helder. Morgen zien we een sterk variabele mix van zon en wolkenvelden. De zon voert daarbij overwegend de boventoon en bij een veelal matige wind vanuit het westen wordt het 12 à 13 graden aan de kust. In de warmste regio van het binnenland, Limburg, zal de thermometer 16 graden aanwijzen.

Donderdag gaat het fors regenen ten noorden van Nederland; in Scandinavië. De wolkenvelden daarvan schampen de noordelijke helft van ons land, met in Groningen, Friesland en Drenthe kans op een paar spatten. Meer naar het zuiden toe is er vooral veel zon en in Noord-Brabant wordt het 16 tot 18 graden. De westelijke wind trekt aan en wordt in het noorden vrij krachtig.

Vrijdag lijkt de middagtemperatuur tijdelijk terug te vallen naar een graad of 13, daarna stroomt mildere lucht binnen.

Zondag is plaatselijk alweer 20 graden mogelijk.