Feyenoord wil verder met Koeman

Voetbalclub Feyenoord wil ook na dit seizoen verder met coach Erwin Koeman. Dat verklaarde financieel directeur Onno Jacobs gisteren na een overleg met Ger Lagendijk, de zaakwaarnemer van Koeman.

„Erwin maakt op ons nog steeds een strijdbare indruk. Hij is en blijft dit seizoen en ook de komende twee seizoenen onze trainer”, aldus Jacobs. Hij erkent dat de resultaten van de laatste weken tegenvallen. „Maar daarmee is ons geloof in de aanpak van Koeman niet verdwenen.”

Koeman heeft in Rotterdam nog een contract tot medio 2009, maar komt steeds meer onder druk te staan door de zwakke resultaten van zijn selectie. Feyenoord behaalde in de laatste zeven wedstrijden slechts zeven punten en staat na de nederlaag van afgelopen weekend bij Heracles Almelo op de zesde plaats. Die positie geeft geen recht op deelname aan de play-offs voor een plaats in de voorronde van de Champions League, waardoor Feyenoord Europees voetbal dreigt mis te lopen. Feyenoord verloor dit seizoen al tien competitieduels en incasseerde zestig tegendoelpunten.

Na de nederlaag van zondag maakte Koeman een aangeslagen indruk. Hij zei „enorm teleurgesteld” te zijn over de prestatie van zijn team en het niet vreemd te vinden dat Feyenoord zo veel doelpunten tegen krijgt. „Als je verdedigt zoals wij kan je elke wedstrijd verliezen.”

Koeman ontbrak gisteren zoals wel vaker op de maandagtraining, deze keer wegens privéomstandigheden. De training vond plaats in de Kuip en werd rustig gevolgd door een handvol supporters.

De fanatieke aanhang van de club roert zich de afgelopen weken steeds meer. Na de thuisnederlaag van vorige week tegen FC Groningen moest de Mobiele Eenheid eraan te pas komen om een paar honderd fans die het Maasgebouw in wilden, uit elkaar te houden. Zondagavond, na de terugreis uit Almelo, stond Koeman met een vijftal spelers ook al ontgoochelde en boze supporters te woord.

De fans richten hun pijlen steeds vaker op de trainer en technisch directeur Peter Bosz. Zij worden medeverantwoordelijk gehouden voor de slechte prestaties.