Burgers moet betere toegang tot Europese documenten krijgen

ROTTERDAM. De Europese Commissie wil het makkelijker maken voor burgers om Europese documenten in handen te krijgen. Daarom zal de Commissie deze week een Groenboek publiceren, meestal het prille stadium van wetgeving. In het Groenboek zullen aanbevelingen worden gedaan om de huidige regelingen over openbaarheid van documenten transparanter te maken. De komende drie maanden kunnen maatschappelijke organisaties hun commentaar op het Groenboek leveren. Daarna bekijkt de Commissie welke maatregelen ze zal voorstellen om tot grotere openbaarheid te komen. Het Groenboek is voorbereid door Commissievoorzitter José Manuel Barroso en vicevoorzitter Margot Wallström. Barroso en Wallström willen Europa `dichter` bij de burger brengen. Wallström brengt donderdag een bezoek aan Nederland om de Europese communicatiestrategie in de Kamer verder toe te lichten. Ook houdt ze een lezing over de toekomst van Europa.

Aanmelden voor de lezing bij www.clingendael.nl