Bloedbad bij schietpartij op universiteit VS

Een gewapende man heeft gistermorgen op de campus van een technische universiteit in de Amerikaanse staat Virginia 32 studenten gedood. De man opende het vuur in een slaapzaal en sloeg twee uur later opnieuw toe in een collegezaal van de Virginia Tech universiteit in de stad Blacksburg.

Na afloop van de tweede schietpartij pleegde de dader zelfmoord. Omdat hij geen papieren bij zich droeg, was de identiteit van de schutter gisteravond nog onbekend. Ook zijn motief is nog niet bekend. De FBI gaat voorlopig niet uit van een terroristische aanslag, maar zal tijdens het lopende onderzoek „alle sporen volgen”, aldus de federale recherche.

Het bloedbad had gisteren plaats op twee plekken op de campus van de Virginia Tech, een universiteit met ruim 25.000 voltijdstudenten. Rond kwart over zeven ’s ochtends lokale tijd (kwart over een ’s middags in Nederland) werd het vuur geopend op een slaapzaal voor vrouwelijke studenten, daarbij viel zeker een dode. De politie was bezig dit incident te onderzoeken, toen twee uur na deze eerste schoten een tweede schietpartij in de technische werkplaats aanving, hier vielen de overige doden.

De Amerikaanse president Bush zei gisteren dat „scholen plaatsen van veiligheid, onderdak en onderwijs zouden moeten zijn. Als die vrijplaats wordt geschonden, voelt men de impact daarvan in ieder Amerikaans klaslokaal.”

Meer op internationaal, pag. 6/7

Lees het verslag van de lokale krant The Roanoke Times via: www.roanoke.com