800 kilometer op een liter benzine

800 kilometer op een liter benzine Fontana, 17 april. In de Amerikaanse versie van de Shell Eco-marathon proberen studenten zo ver mogelijk te rijden op één gallon (3,8 liter) brandstof. Een team van CalTech reed afgelopen zaterdag in de auto met benzinemotor (linksonder) iets meer dan 3000 kilometer (800 km op een liter). Andere categorieën waren voertuigen die reden op waterstof en zonne-energie. Foto’s AP In this photo released from Shell Oil Company, student Danielle Steinke from Rose-Hulman Institute of Technology in Terre Haute, Indiana, competes in the first Shell Eco-marathon America's challenge at the CA Speedway in Fontana, California, April 14, 2007. The challenge, which featured solar, combustion engine and hydrogen vehicles, measured the farthest distance using the least amount of fuel. REUTERS/Bob Riha, Jr/Shell Oil Company/Handout (UNITED STATES). EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. NO SALES. NO ARCHIVES. REUTERS