7 Feestje

Kurk met parachuutje www.provinum.nl, 4,95 euro

Champichute

www.provinum.nl, 4,95 euro

Je examen gehaald, die baan gekregen waarop je al tijden aasde, alweer een jaarwisseling... Champagne halen we om allerlei redenen uit de koeling. Uiteraard omdat het een heerlijke drank is, zo licht en mousserend. Het ziet er enorm feestelijk uit, al helemaal als je het uit slanke flutes drinkt. Daarnaast is ook het ritueel van de ontkurking van de fles een feestje op zich. Zodra de kurk bijna loskomt van de fles, zie je de omstanders al dekking zoeken. Giebelend en verheugd, maar wel wat huiverig om geraakt te worden door de weg schietende kurk. Als je het gezelschap nog net wat meer aan het giebelen wilt brengen, dan kun je een miniatuur- parachute vastmaken aan de kurk, wanneer die nog in de fles zit. De kurk schiet dan minder hard weg en dwarrelt met parachute rustig weer neer. Bij de trendy wijnaccessoires op Provinum.nl vind je de Champichute. Met de opdruk ‘let’s party’. (MM)

Met bijdragen van Carola Janssen, Henk Leenaers en Marjolein Marchal