5 Trainen

Hard fietsen = hard trainen www.zitvlees.nl trainingstips

Trainingstips

www.zitvlees.nl

Wielrenner worden? Dan heb je veel zitvlees nodig. Want hard fietsen begint met hard trainen. Hoe vaak en hoe lang je moet trainen om een zware Alpen-tocht te kunnen rijden, heeft de fanatieke fietser Johan Veninga voor je uitgezocht. Op www.zitvlees.nl vind je alles wat nodig is op weg naar goud in La Marmotte, een prestatietocht over 175 kilometer. Al fietsend moet je op de eerste zondag van juli ruim 5.000 hoogteverschil overbruggen. Maar voor een topprestatie ben je nu al te laat, want wil je bij de besten eindigen dan moet je 24 weken lang zo’n 10 uur per week trainen. In 2005 zag de maker van deze site al zijn trainingsarbeid beloond met een gouden plak. Vooral zijn hartslaggrafiek is indrukwekkend: tijdens de 7 uur 48 minuten durende tocht sloeg zijn hart 3 uur lang meer dan 160 slagen per minuut. Niet alleen zitvlees, dus, maar ook een betrouwbare rikketik! (HL)