1 uit eten met iens

Brasserie Suisse

Overtoom 5/7, West, AmsterdamTelefoon (020) 618 19 52Keuken open di-zo 11.00-16.00u., 17.30-23.00u., ma geslotenGem. prijs 3-gangen à la carte 39,00 euroCategorie: Nieuwkomer

Een van de restaurants uit het inmiddels afgelopen RTL5-programma Mijn tent is top. Coquille in Den Bosch won, maar Suisse, dat sinds 27 januari open is, is volgens velen een aanwinst voor de Leidsepleinbuurt. Hoewel de gerechten redelijk aan de prijs zijn, krijg je wel waar voor je geld. De cameraploeg veroorzaakte soms lange wachttijden, maar de zaak is erg sfeervol en de bediening vriendelijk.

Goed | Bijzonder mooi restaurant. Was aangenaam verrast door de heerlijke gerookte eendenborst vooraf en ook de maaltijd bouillabaisse smaakte erg goed. De wijnkaart is een feestje, je kijkt je ogen uit! De gerechten zijn prijzig maar je krijgt waar voor je geld. (26-02-2007 J. P. Te Bunnik)

Goed | Wij zijn er geweest en de sfeer staat als een huis. De kaart is leuk en ouderwets klassiek, zonder poespas. Zo ook de service. Vooral de bisque en de tartare vonden we heerlijk. En eindelijk iemand die de echte Moelleux kan maken. (12-02-2007 L. S. te Amsterdam)

Eet en recenseer mee via www.nrc.nl/iens