1 Fashionistas

Modieuze inspiratie facehunter.blogspot.com

Modieuze inspiratie

facehunter.blogspot.com

Luister niet naar modeontwerpers die zeggen dat hun nieuwste creaties zijn ontstaan in hun studio, door hard nadenken. Of dat ze ’s ochtends wakker werden en dachten: dát is een origineel idee. Inspiratie komt toch voornamelijk van de straat, van de zogenoemde street fashion. Jonge, eigenzinnige types met het lef om over straat te gaan in absurde combinaties van vintage, retro, merkkleding en goedkope troep. Ze kiezen ervoor om verschillende kledingstukken in uiteenlopende stijlen en met vloekende kleuren over elkaar heen aan te trekken of doen de moeite om kleding te customizen. Neem een klassieke jurk, koop een lint, maak een paar gekke strikken en naai ze op de jurk. Een unieke creatie in een handomdraai. De in Parijs woonachtige jonge fotograaf Yvan Rodic raakte gefascineerd en struint grootstedelijke straten af op zoek naar mensen in verfrissende outfits. Op zijn fotoblog allerhande ‘eye candy for the style hungry’, zoals hij het zelf omschrijft. Je vindt er honderden foto’s van fashionistas uit Londen, Berlijn, New York, Parijs, Genève en ga zo maar door. Kijk je ogen uit en laat je inspireren. (MM)