Wolfowitz ‘blijft bij’ Wereldbank

President van de Wereldbank Paul Wolfowitz heeft gisteren aangegeven dat hij niet van plan is om op te stappen vanwege de affaire rond het salaris van zijn vriendin Shaha Riza. Op een persconferentie zei hij: „Dit is belangrijk werk en ik ben van plan het te blijven doen.”

De kwestie werd gisteren besproken door ministers van Ontwikkelingssamenwerking die de Wereldbank financieren. Verschillende Europese ministers spraken hun bezorgdheid uit dat de reputatie van de Wereldbank schade had ondervonden. Maar volgens bronnen die bij de vergadering aanwezig waren, vroeg geen enkel land om het aftreden van Wolfowitz. De Amerikaan zou zijn vriendin een salarisverhoging na een promotie hebben bezorgd en daarbij de regels van het instituut hebben overtreden. Hij heeft inmiddels zijn excuses aangeboden. (Reuters, BBC)