Wapenstilstand leger Oeganda en LRA

Ri-Kwangba. De Oegandese regering en de rebellengroep LRA hebben zaterdag hun wapenstilstand hervat en afgesproken over tien dagen de vredesbesprekingen voort te zetten in de Zuid-Soedanese stad Juba. Die besprekingen lopen sinds juli vorig jaar, maar werden in januari wegens wederzijds wantrouwen afgebroken. De LRA-strijders hebben zes weken de tijd gekregen om zich te verzamelen in een kamp in Zuid-Soedan, waar LRA-leider Joseph Kony al is gearriveerd. De doorbraak is tot stand gekomen bij besprekingen in Kenia. Belangrijkste struikelblok vormen de arrestatiebevelen die het Internationale Strafhof in Den Haag heeft uitgevaardigd voor vier leden van de LRA-top. Zij worden beschuldigd van onder andere moord, marteling, seksueel misbruik in de al twintig jaar durende burgeroorlog.