Vakbeurs voor de boekenwereld wordt festival

amsterdam, 16 april. Het CPNB, de stichting die het boek promoot, vormt de vakbeurs Vers voor de Pers om tot een boekenfestival, genaamd Manuscripta. Eerste Drukte/Vers voor de Pers werd traditiegetrouw elk half jaar in de Amsterdamse Meervaart gehouden. In de winter blijft dit het geval, in de zomer wordt het evenement verplaatst naar het Amsterdamse Westergasfabriekterrein en voor het publiek toegankelijk. Op het tweedaagse festival, dat voor het eerst in september zal plaatsvinden, presenteren uitgevers hun plannen voor het nieuwe boekenseizoen. Organisator CPNB spiegelt zich aan de ons omringende landen waar de boekenvakbeurzen ook toegankelijk zijn voor het publiek, zoal de Frankfurter Buchmesse, de Salon du Livre in Parijs en de London Book Fair. De CPNB streeft naar 5.000 bezoekers voor de eerste editie. Zondag 2 september wordt een dag voor een algemeen publiek, op maandag 3 september wordt de beurs voor media en vakgenoten gehouden.