Rijk spreekt met arm

Malawi, nov. 2005. Paolo en Sofia en hun kleinkind, boeren uit het dorpje Mapiraomwe in het district Lilongwe, zijn nagenoeg door hun voedselvoorraad heen. Op dit moment hebben ze alleen nog wat maiskaf te eten. De volgende oogst is pas op zijn vroegst half maart. De honger nadert met rasse schreden. Paolo, Sophia and their grandchild, farmers from the village of Mapiraomwe in Lilongwe district, are staring hunger in the face. At this moment, all they have left is one meal of chaff a day. The next harvest is not until the middle of march, at the earliest. Banning, Jan

Wat gebeurt er als inwoners van een van de armste dorpen in Malawi, in contact komen met de ‘rijke’ lezers van een Nederlandse krant? En wat willen die ‘rijke’ lezers weten van de Afrikanen? Lees meer op www.nrc.nl/nextlog en stuur je vragen naar richmeetspoor@nrc.nl