Radio Voorkeur

Desmet live. Jaap van Duin (ex-Robeco) promoot zijn boek De groei voorbij, over de economische toekomst van Nederland. Daarnaast vertelt van Duin o.a. over hedgefondsen en private-equitybedrijven waarover de Tweede Kamer deze week hoorzittingen houdt. Vincent van den Berg van de Utrechtse theatergroep 't Barre Land vertelt over Snijzaal 2007, een combinatie van atelier, podium en open huis in een monumentaal pand op het Utrechtse Veeartsenij-terrein. Radio 5, 18.05-19.50u.

Componist van de week. Johannes Brahms (1833-1897) componeerde naast zijn kamermuziek en symfonieën ook een vracht aan vocale muziek, liederen en koorwerken, waarvan deze week een aantal voorbeelden te horen zal zijn. Radio 4, 19.30-20.02u.

Casa luna. Gesprek met Victor Kouratovsky, kinder- en jeugdpsycholoog, over jonge kinderen met ernstige gedragsproblemen die worden opgesloten in een jeugdgevangenis omdat ze niet terecht kunnen in reguliere instellingen. Kouratovsky uit zijn zorgen over de kloof tussen jeugdzorg en de hulpverleningsinstituties. Radio 1, 0.04-0.45u.