Olympische kaartverkoop

Konden inwoners van Peking (dus ook expats) eerst alleen nog een account aanmaken op de officiële website voor tickets, vanaf vandaag is de verkoop van 7 miljoen Olympische toegangskaarten echt van start gegaan. Eerst zijn natuurlijk de Chinezen aan de beurt en die kunnen kaartjes bemachtigen tegen zeer redelijke prijzen. Sommige kaartjes kosten maar 10

Konden inwoners van Peking (dus ook expats) eerst alleen nog een account aanmaken op de officiële website voor tickets, vanaf vandaag is de verkoop van 7 miljoen Olympische toegangskaarten echt van start gegaan.
Eerst zijn natuurlijk de Chinezen aan de beurt en die kunnen kaartjes bemachtigen tegen zeer redelijke prijzen. Sommige kaartjes kosten maar 10 tot 20 euro ; kinderen , ouderen,gehandicapten en andere minder kapitaalkrachtigen hoeven voor een kaartje maar veertig eurocent op tafel te leggen .
Kaartjes voor de openingsceremonie zijn iets duurder: die gaan weg voor prijzen van 50 tot 500 euro .
Het Olympisch organisatiecomite (BOCOG) hanteert drie fases in de kaartverkoop.
In elke fase krijgen Chinezen uit verschillende regio’s op het vasteland de gelegenheid kaartjes te kopen op de officiële website (http://tickets.beijing2008.comm) of ze kunnen de ticketline van BOCOG bellen. Bij de vestigingen van ‘Bank of China’ kunnen ook kaartjes worden gekocht.
Buitenlanders moeten nog even geduld hebben. China Daily vermeldt dat de buitenlandse verkoop via de Nationale Olympische Comités zal verlopen.