nu op nrc.nl

next guide

Voor de redactie was het een mijlpaal: afgelopen vrijdag onze eerste glossy, de next.guide. „Wel op onze manier”, schrijft Hans Nijenhuis op het nextlog. „Het zijn tips waar je iets aan hebt, maar met een knipoog.”

Niet alle lezers reageren enthousiast op Miljonair in 48 stappen, zo blijkt uit de reacties. „Ik vind het niet bij next passen”, schrijft Erick. „Het is ook een generatieprobleem. Veel van mijn leeftijdsgenoten (25) vinden geld niet interessant. En status ook al niet. Geluk en voldoening wel.”

Erik was blij met de next.guide en heeft een tip voor de volgende keer: „Leuke next.guide, met plezier gelezen. Zelf heb ik alleen een hekel aan zo’n nummering/48 stappenstructuur. Zou het nog leuker en ambitieuzer vinden als er in zo’n gids eigenwijs wordt gekozen voor twee richtingen. Één deel hoe miljonair te worden en één deel hoe juist vooral te streven naar het niet miljonair zijn. Laat de lezer maar kiezen. Net als opiniestukken.”

Lees meer reacties op www.nrc.nl/next

Online-recruiten

Het Amerikaanse leger is op zoek naar rekruten. Hoe het leger dat aanpakt, beschrijft Marie-Jozé Klaver op haar weblog, namelijk via de online-gamerswereld. „Het leger sponsort de Global Gaming League-website met 2 miljoen dollar. De site heeft 9,2 miljoen leden, 80 procent daarvan bestaat uit jonge mannen van 17-24 jaar. Een aantrekkelijke leeftijdsgroep voor het leger.”

Lees verder: nrc.nl/klaver

Europese literaire prijs

„Milena Agus. Niemand heeft hier nog van haar gehoord, maar dat kan niet lang meer duren”, denkt Margot Dijkgraaf. Op het boekenblog bericht ze dat de Franse boekhandels het boek Mal de pierres hebben gekozen tot een van de 11 beste romans van Europa.

Lees meer op nrc.nl/boeken

Triple A

„Het is nog niet tot Argentinië doorgedrongen en laten we hopen dat ’t zo blijft”, schrijft Marcel Haenen. Het was namelijk beter geweest als de Nederlandse kroonprins bij de aangifte van zijn derde dochter niet gezegd had dat het hem leuk leek „om de Triple A-rating vol te krijgen”. „Triple A is in Argentinië een zeer besmette term. Het staat voor Alianza Anticomunista Argentina. Dat was de naam voor het rechtse doodseskader dat in de jaren zeventig honderden mensen om het leven heeft gebracht.”

Lees verder op:nrc.nl/tango