NRC.NL/BLOGS

NRC.NL/BLOGS Superklassieker. Argentinië stond het hele weekeinde in het teken van het voetbal, blogt Marcel Haenen op zijn weblog Tango. „Zondag werd de 180ste superklassieker tussen Boca Juniors en River Plate gespeeld. Voor 2 euro en 50 cent rechtstreeks op het scherm te volgen via betaaltelevisie. De matige wedstrijd eindigde in een gelijkspel. River maakte in de tweede helft gelijk via een doelpunt van ex-Ajax speler Mauro Rosales. Beste man van het veld was de 22-jarige River-doelman Juan Pablo Carrizo. Diego Maradona, die had aangekondigd desnoods met infuus de wedstrijd te zullen bijwonen, was te ongesteld. Hij zat dus dus niet zoals gewoonlijk te walmen in zijn skybox.” www.nrc.nl/tango (FILE) Diego Maradona gives his thumb up to fans at La Bombonera stadium, 18 March, 2007. Maradona was comfortable and in good health on 13 April 2007 after returning to the hospital with symptoms of abdominal pain, the hospital director said. The football legend was rushed early in the morning for emergency treatment at a hospital 30 kilometers (19 miles) south of Buenos Aires after reporting severel pain. AFP PHOTO/Juan MABROMATA AFP

Superklassieker. Argentinië stond het hele weekeinde in het teken van het voetbal, blogt Marcel Haenen op zijn weblog Tango. „Zondag werd de 180ste superklassieker tussen Boca Juniors en River Plate gespeeld. Voor 2 euro en 50 cent rechtstreeks op het scherm te volgen via betaaltelevisie. De matige wedstrijd eindigde in een gelijkspel. River maakte in de tweede helft gelijk via een doelpunt van ex-Ajax speler Mauro Rosales. Beste man van het veld was de 22-jarige River-doelman Juan Pablo Carrizo. Diego Maradona, die had aangekondigd desnoods met infuus de wedstrijd te zullen bijwonen, was te ongesteld. Hij zat dus dus niet zoals gewoonlijk te walmen in zijn skybox.”

www.nrc.nl/tango

Actie. Lopend door de Upper East Side komt Freek Staps een demonstratie tegen. „Agenten staan verveeld toe te kijken, een groepje van vooral vrouwen zingt, danst en schreeuwt”, schrijft hij op zijn weblog. „New York is een stad vol activisten en het is niet moeilijk een demonstratie te treffen. Voor de Verenigde Naties lijken er zelfs de klok rond protesten te zijn. Maar op Park Avenue zie je dat nauwelijks. Hier is het rustig en beschaafd (en duur). Goed, die demonstratie dus. Ik kreeg een flyer. Het was allemaal omdat ene mevrouw Asuncion slecht behandeld werd door het artsenechtpaar waarvoor ze werkte. De artsen noemden haar volgens de flyer een idioot. „Op een bepaald moment gooide ze zelfs een pot mosterd naar mijn hoofd!”, staat er. De demonstratie was symbolisch want mevrouw Asuncion werkt al sinds augustus 2004 niet meer voor het echtpaar.”

www.nrc.nl/newyork