Interesse Lufthansa voor Spaans Iberia

Frankfurt, 16 april. De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa mengt zich mogelijk in de strijd om de overname van haar Spaanse branchegenoot Iberia. Dat heeft een woordvoerder bevestigd. Iberia, dat op zoek is naar een partner, is op de beurs ongeveer 4 miljard euro waard, Lufthansa 10 miljard euro. De omzet van het Duitse luchtvaartbedrijf is bijna vier keer groter dan die van Iberia. Eind maart bleek dat de investeringsmaatschappij Texas Pacific Group bereid is om Iberia voor 3,4 miljard euro over te nemen. De investeerder wil de boeken inzien voordat er een officieel bod op tafel wordt gelegd. De naam van British Airways wordt ook veelvuldig genoemd. De Britse luchtvaartmaatschappij bezit al een belang van 10 procent in het Spaanse bedrijf. (ANP)