Honkballers eren Jackie Robinson met rugnummer 42

Honkballers eren Jackie Robinson met rugnummer 42 Seattle, 16 april. Honkballers van Seattle Mariners staan in de dug-out voor aanvang van het thuisduel in de Major League Baseball (MLB, de hoogste klasse in het Amerikaanse honkbal) tegen Texas Rangers. De vijf dragen een shirt met rugnummer 42. Ook veel andere honkballers in de MLB – en zelfs het hele team van de Los Angeles Dodgers – droegen gisteren nummer 42 ter ere van Jackie Robinson. Op 15 april 1947 was hij de eerste zwarte Amerikaan die uitkwam in de Major League, voor de Brooklyn Dodgers. „Vandaag zestig jaar geleden stapte Jackie Robinson op het veld in Brooklyn en veranderde daarmee voor altijd de sociale koers van ons land”, zei Bud Selig, voorzitter van de MLB gisteren. Robinson werd in de jaren veertig constant geprovoceerd wegens zijn huidskleur, door toeschouwers en spelers van de tegenpartij. Zij scholden hem uit en bespuugden hem. Robinson, die tweemaal is verkozen tot meest waardevolle speler van de MLB, stierf in 1972. Foto AP Seattle Mariners players wear No. 42 jerseys in honor of Jackie Robinson as they look out from the dugout before a baseball game against the Texas Rangers, Sunday, April 15, 2007, in Seattle. From left, are: Jason Ellison, Arthur Rhodes, Miguel Batista, Jose Lopez and Adrian Beltre. Robinson broke the color barrier in Major League Baseball 60 years ago, Sunday. (AP Photo/Elaine Thompson) Associated Press