Beduidend minder warm

De maximumtemperatuur neemt morgen een snoekduik. En nog zullen de middagwaarden dan ruim boven ‘normaal’ zijn.

Dat geeft nog eens aan hoe bizar warm het de afgelopen tijd is geweest. Wie snakt naar neerslag zal geduld moeten oefenen, tot en met zaterdag lijkt er geen regen op komst.

De warme lucht die de temperatuur vandaag in de meeste regio's nog dik in de twintig graden heeft gebracht, wordt geleidelijk weggeduwd.

De wind zal vanavond overal vanuit het noordwesten waaien en vanuit die hoek wordt minder warme zeelucht aangevoerd. Het koelt dan ook vrij snel af en komende nacht daalt de temperatuur veelal onder de 10 graden.

Morgen zorgt de binnendrijvende zeelucht voor middagtemperaturen die aan de kust tot 12 á 13 graden oplopen, verder landinwaarts komen we op 15 á 16 graden uit. Er hangt vrij veel hoge sluierbewolking boven het land en er waait een matige wind vanuit het noordwesten.

De dichtstbijzijnde regen valt in Denemarken, bij ons blijft het geheel droog. De neerslag in Denemarken trekt (zuid)oostwaarts en valt woensdag in Polen en omgeving.

In ons land zien we een vriendelijke mix van wolken en zon en schommelen de maxima rond 14 graden. Donderdag tot en met zaterdag verandert er in het weerbeeld (perioden met zon) weinig. Wel kan tijdens het weekeinde in de nachten vorst aan de grond voorkomen.