Arrestaties na moord op activist Munir

Jakarta. De voormalige directeur van de Indonesische staatsluchtvaartmaatschappij Garuda is samen met een andere werknemer aangeklaagd in verband met de moord op de mensenrechtenactivist Munir. Zaterdag zijn zij gearresteerd en aanvankelijk aangeklaagd voor valsheid in geschrifte, maar later voor medeplichtigheid aan moord. Munir werd in september 2004 met arsenicum vergiftigd terwijl hij in een Garuda-toestel naar Amsterdam vloog, om in Utrecht te gaan studeren. Vorig jaar werd de voor de moord veroordeelde Garuda-werknemer Pollycarpus Priyanto in hoger beroep vrijgesproken. Volgens een politiewoordvoerder volgen de aanklachten op nieuw bewijs. Forensisch onderzoek in de VS zou hebben uitgewezen dat Munir is vergiftigd tijdens de tussenlanding in Singapore.