Aanmeldingen voor Vierdaagse gedaald

NIJMEGEN. Dit jaar hebben minder wandelaars zich aangemeld voor de Nijmeegse Vierdaagse. Voor de organisatie komt het lagere inschrijvingsaantal niet onverwachts, liet een woordvoerder weten. Vorig jaar overleden twee deelnemers door de extreme hitte en werd het evenement afgelast. De inschrijving van de 91ste Vierdaagse sloot in de nacht van vrijdag op zaterdag. Het exacte aantal inschrijvingen is nog niet bekend. Maar volgens de organisatie zijn het er in elk geval 6.000 minder dan de limiet van 49.000 wandelaars. Daarom is er geen loting nodig voor deelname. De organisatie heeft naar eigen zeggen een groot aantal maatregelen getroffen na de gebeurtenissen van vorig jaar: ”Zo komen er naast de bestaande rustplaatsen extra verfrispunten, er komen lichtkranten en de organisatie is uitgebreid met een meteoroloog, een inspanningsfysioloog en een sportpsycholoog.”