1 Game

De twee helden die je onder de knoppen hebt, heten Jonathan en Charlotte. Castlevania: Portrait of Ruin Konami, Nintendo DS, 49,95 euro

Castlevania: Portrait of Ruin

Konami, Nintendo DS, 49,95 euro

Het Japanse softwarebedrijf Konami is in de westerse wereld vooral bekend door twee grote spellenreeksen: Metal Gear Solid (MGS) en Pro Evolution Soccer. Waar die laatste een jaarlijks terugkerend fenomeen is voor voetbalfans, zit tussen de verschillende MGS-spellen meerdere jaren. Hetzelfde geldt voor de Castlevania-serie, eveneens een paradepaardje van de Japanners maar bij het grote publiek wat minder bekend. Fanatieke gamers kennen Castlevania echter al meer dan twee decennia lang als een hoogwaardige platformactiereeks. Het nieuwste deel voor de Nintendo DS mag zelfs een klein meesterwerk genoemd worden. Ook deze keer vormt het kasteel van Dracula het toneel waarop mag worden geacteerd. Spelers hebben twee helden onder de knoppen; Jonathan en Charlotte. Tijdens het spel kun je vrij tussen deze twee personages wisselen. Ook kun je ze samen gebruiken om een groep vijanden ineens uit te schakelen. Al spelende maak je je personages sterker; een noodzaak, want de levelbazen die de verschillende hoofdstukken afsluiten, zijn behoorlijk lastig te verslaan. (JM)