Aksie.

parkave.jpgLopend door de Upper East Side kom ik een demonstratie tegen. Agenten staan verveeld toe te kijken, een groepje van vooral vrouwen zingt, danst en schreeuwt.

New York is een stad vol activisten en het is niet moeilijk een demonstratie te treffen. Voor de Verenigde Naties lijken er zelfs de klok rond protesten te zijn. Maar op Park Avenue zie je dat nauwelijks. Hier is het rustig en beschaafd (en duur).

Goed, die demonstratie dus. Ik kreeg een flyer in mijn handen gedrukt. Het was allemaal omdat ene mevrouw Asuncion slecht behandeld werd door het artsenechtpaar waarvoor ze werkte. De artsen schreeuwden tegen haar, noemden haar volgens de flyer een idioot. „Op een bepaald moment gooide ze zelfs een pot mosterd naar mijn hoofd!”, staat er.

De demonstratie was symbolisch want mevrouw Asuncion werkt al sinds augustus 2004 niet meer voor het echtpaar. Waarom dan toch de betoging, vroeg ik? En waarom staan jullie eigenlijk híer? „We denken dat het echtpaar hier woont.” We dénken?