Televisie Overige Films

The Last Voyage (Andrew L. Stone, 1960, VS). Bij vlagen enerverend rampendrama over zinkend passagiersschip. Met Robert Stack, Dorothy Malone, George Sanders. BBC2, 12.30-14.00u.

The Survivors (Michael Ritchie, 1983, VS). Geforceerde komedie met tragische ondertonen. Walter Matthau en Robin Williams als werklozen die trachten te overleven door knullige overvallen en uiteindelijk verzeild raken in een ‘overlevingskamp’ voor paramilitaire doemdenkers. RTL4, 13.45-15.45u.

Tsatsiki, morsan och polisen / Tsatsiki - Mam en de politieman (Ella Lemhagen, 1999, Zweden). Gezellige verfilming van de eerste twee Tsatsiki-boeken over 8-jarig jochie dat opgroeit in een rommelig Zweeds eenoudergezin en op zoek gaat naar zijn vader, een Griekse inktvisvisser. Ned.3, 14.58-16.25u.

Miami Supercops (Bruno Corbucci, 1985, Italië). In Florida opgenomen knokamusementsfilm met Bud Spencer en Terence Hill als nauwelijks in hun beroep geïnteresseerde politiemannen op jacht naar geboefte. Tien, 17.05-18.55u.

Cop and a Half (Henry Winkler, 1993, VS). Vehikel voor Burt Reynolds is een politiekomedie. Als rechercheur krijgt hij de hulp opgedrongen van een 8-jarig jochie. Veronica, 18.35-20.30u.

Unbreakable (M. Night Shyamalan, 2000, VS). Vierde film van de regisseur is net als ‘The Sixth Sense’ een spookachtige thriller en in veel opzichten ook een vervolg. Andermaal een meditatieve atmosfeer en een fenomenale rol voor Bruce Willis, die als enige een ernstig treinongeluk overleeft en zich voor de vraag geplaatst ziet wat de bedoeling is van die wonderbaarlijke redding. Een mysterieuze Samuel L. Jackson staat hem bij. Veronica, 20.30-22.30u.

Hudson Hawk (Michael Lehmann, 1991, VS). Vehikel voor Bruce Willis is gedachtenloos actiefilmpje met veel moppen over het Vaticaan. Twee ‘sympathieke’ meesterkrakers worden geterroriseerd door de CIA, de maffia en een even rijk als wreed echtpaar. Allen zijn uit op werk van Leonardo Da Vinci. Veronica, 22.30-0.25u.

The Snapper (Stephen Frears, 1993, Engeland). Verfilming van Roddy Doyle’s gelijknamige boek speelt zich af in het noorden van Dublin. Twintigjarige dochter van de Curley’s weigert de naam van de vader van haar ongeboren vrucht te onthullen. Een verheffend, maar nooit stichtelijk portret van een chaotisch huishouden, waar bloemrijke taal gebezigd wordt en de Guinness rijkelijk vloeit. Arte, 0.10-1.40u., nagesynchroniseerd.

Murder in Mind (Andy Morahan, 1997, VS). Psychologische thriller. Therapeut legt via hypnose het onderbewustzijn van een van moord verdachte vrouw bloot. BBC1, 1.30-2.55u.