Swinging London

Swinging London film ***** Het Filmhuis in Den Haag stelde een programma samen van films die tussen 1964 en 1970 in Groot-Brittannië werden gemaakt, de tijd dat Londen nog Swinging London was. ,,De films uit de Swinging Sixties dartelen vrolijk rond in Londen, door het Amerikaanse Time Magazine in 1966 uitgeroepen tot ‘the place to be’. Deze films zijn speels in hun vormgeving, grijpen verrassend vaak terug naar slapstick en gebruiken voornamelijk popmuziek op de geluidsband. (...) Anarchie, fantasie en wilde gebaren bepalen de vormgeving van deze swingende films, spot bepaalt de inhoud. André Waardenburg, 11 april 2007 T/m 16 mei in 6 bioscopen.

Het Filmhuis in Den Haag stelde een programma samen van films die tussen 1964 en 1970 in Groot-Brittannië werden gemaakt, de tijd dat Londen nog Swinging London was.

,,De films uit de Swinging Sixties dartelen vrolijk rond in Londen, door het Amerikaanse Time Magazine in 1966 uitgeroepen tot ‘the place to be’. Deze films zijn speels in hun vormgeving, grijpen verrassend vaak terug naar slapstick en gebruiken voornamelijk popmuziek op de geluidsband. (...) Anarchie, fantasie en wilde gebaren bepalen de vormgeving van deze swingende films, spot bepaalt de inhoud.

André Waardenburg, 11 april 2007

T/m 16 mei in

6 bioscopen.