Mary Weiss: Dangerous Game

Mary Weiss: Dangerous Game (Norton) ***--

Mary Weiss:Dangerous Game(Norton)

Liefde is een gevaarlijk spel, wisten The Shangri-Las toen ze in 1964 de dodelijke afloop van hun motorduivelhit ‘Leader of the pack’ onthulden. The Shangri-Las waren vaandeldragers van de brutale meidengroepsound uit de sixties die inspiratie bracht voor Blondie, Gruppo Sportivo en Amy Winehouse. Leadzangeres Mary Weiss knapte af op het popbedrijf en verliet de business, om nu ruim vóór haar zestigste verjaardag een comeback te maken. Dangerous Game is een geïnspireerde terugkeer naar het geluid van toen, dankzij de authentieke sound van garagerockgroep The Reigning Sound, de weldadig ouderwetse productie en vooral de stem van Weiss. Op een wonderlijke manier klinkt ze nog net als 43 jaar geleden, inclusief het neuzelig geëmotioneerde timbre en de niet altijd even vaste toon. Nog altijd kan ze verontwaardigd galmen over vriendinnen die er met haar vriendje vandoor gingen, in nieuwe songs die niet onder doen voor een reprise van The Shangri-Las’ ‘Heaven only knows’.

JAN VOLLAARD