Kate scheldt Pete ritmisch uit

Nathalie Wouters van Spunk kijkt naar een popruzie op YouTube

MUZIKAAL STEL: Pete Doherty en Kate Moss Foto AP British model Kate Moss and her boyfriend musician Pete Doherty, left, arrive for the NME Awards 2007 at the Hammersmith Palais in west London, Thursday March 1, 2007. (AP Photo/Yui Mok,PA) ** UNITED KINGDOM OUT NO SALES NO ARCHIVE ** Associated Press

Afgelopen week verscheen er ineens een filmpje op YouTube dat de hele wereld eens even lekker in de tumultueuze wereld van Kate & Pete liet kijken. Peter zit in Kate’s appartement en speelt een gezellig riedeltje op zijn akoestische gitaar. Kate komt binnen in een doorschijnende jurk met daaronder enkel een pietepeuterig onderbroekje, laat zich vallen in de hangstoel naast haar geliefde en begint hem speels te trappen met haar modellenbenen. Dan ineens begint ze te schelden: ‘Liar! Rot, rot, rot in jail! Sonny and Cher we’re not!’ Pete wordt omver getrapt en speelt rustig verder terwijl Kate door tiert. Vergenoegd wrijf ik in mijn handen, wat een prachtbeelden!

Maar ineens dringt het tot me door, deze ordinaire bitchfight klinkt me verdacht aangenaam in de oren. Kate’s ‘Cunt! Cunt! Cunt!’ sluit verrassend goed aan bij Pete’s gitaarspel. Wanneer ze aan het eind van het filmpje opeens zegt: ‘that was quite good’ is het me allemaal duidelijk. Wat lijkt op een sappig schandaal blijkt een listige hitvideo te zijn! Het hele tafereel is in scène gezet, ik was zojuist toeschouwer van de geboorte van een compleet nieuw soort videoclip. De artiest maakt zelf een crappy filmpje met zijn webcam en knalt deze vervolgens eigenhandig het internet op. En ik moet toegeven dat ik dit korrelige webcamfilmpje dat ook de coverstory bij RTL Boulevard had kunnen zijn, duizendmaal interessanter vind dan alle perfect belichte gouden tanden en openploppende flessen Crystal die ooit op MTV verschenen. Een ding is zeker, dit huiskamerduet genaamd ‘KP Nuts’ van Kate en Pete wordt een megahit.

Zie en lees meer op www.spunk.nl