Kampioenskatten

Fotograaf Ad Nuis bezoekt voor de Achterpagina bijzondere bijeenkomsten. Vandaag in de zevende aflevering van ‘posters’ een bezoek aan de kattenshow in de Rijnhal in Arnhem.

Kampioenskatten Tekst en foto’s Ad Nuis Fotograaf Ad Nuis bezoekt voor de Achterpagina bijzondere bijeenkomsten. Vandaag in de zevende aflevering van ‘posters’ een bezoek aan de kattenshow in de Rijnhal in Arnhem. In de Rijnhal in Arnhem zijn meer dan duizend katten uit heel Europa bijeen voor de 131-ste internationale kampioenschapstentoonstelling georganiseerd door Mundikat. De sponsor is Royal Canin. Gezondheidsvoeding op maat. Volgens de folder krijgt de kat er meer levenslust door, een mooiere vacht en een optimale gebitshygiëne. Behalve de katten die meedoen zijn er diverse standhouders, waaronder Wiekat, De Poezenbel, Het Kattengedragadvies, Kattengemak en een bedrijf dat een poezentoilet aan de man brengt. Er wordt gestreden in verschillende categorieën. Dit jaar is er speciale aandacht voor de Ragdoll en Sphynx (foto). Een Duitse vrouw borstelt haar gevlekte kater Domino en klaagt: „Ach der Domino hat keine Change, es sind immer die weisse Perzen die gewinnen.” Tekst en foto’s Ad Nuis Serie Posters/ Deel 7/ Kattenshow Arnhem Nuis, Ad

In de Rijnhal in Arnhem zijn meer dan duizend katten uit heel Europa bijeen voor de 131-ste internationale kampioenschapstentoonstelling georganiseerd door Mundikat. De sponsor is Royal Canin. Gezondheidsvoeding op maat. Volgens de folder krijgt de kat er meer levenslust door, een mooiere vacht en een optimale gebitshygiëne. Behalve de katten die meedoen zijn er diverse standhouders, waaronder Wiekat, De Poezenbel, Het Kattengedragadvies, Kattengemak en een bedrijf dat een poezentoilet aan de man brengt. Er wordt gestreden in verschillende categorieën. Dit jaar is er speciale aandacht voor de Ragdoll en Sphynx (foto). Een Duitse vrouw borstelt haar gevlekte kater Domino en klaagt: „Ach der Domino hat keine Change, es sind immer die weisse Perzen die gewinnen.”

Tekst en foto’s Ad Nuis