Internet Voorkeur

Beurs van Berlage. De Beurs van Berlage wordt door de gemeente Amsterdam teruggekocht van het stadsdeel Centrum, zo werd deze week bekend gemaakt. Het gebouw, geopend in 1903, was bijna een eeuw eigendom van de gemeente, maar kwam in 2002 in handen van het stadsdeel. Het leverde hoge kosten, lage opbrengsten en inmiddels tien miljoen euro schuld op.

Op de website www.beursvanberlage.nl wordt het gebouw een icoon van de stad Amsterdam genoemd, als voorloper van de bouwstijl van de Amsterdamse School. „En de plek is prominent: op het Damrak, een belangrijke entree van de stad, ook wel de rode loper genoemd.”

De site leidt de bezoeker in veertien stappen door het gebouw van Berlage en beschrijft en passant de geschiedenis. Ook is er een serie foto’s, waarbij de nadruk ligt op alle historische details die bewaard gebleven zijn.

Verder is de website voornamelijk gewijd aan de activiteiten die in de Beurs plaatsvinden: tentoonstellingen, zalenverhuur en de exploitatie van een café.

zie voor informatie: www.beursvanberlage.nl