Geschiedenis van de wereld

Geschiedenis van de wereld Toneel ****- Schrijver Julian Barnes laveert in Een geschiedenis van de wereld in 10 1/2 hoofdstuk tussen verbeelding en werkelijkheid in de geschiedenis en theatermaker Guy Cassiers maakte er met het Toneelhuis een reeks prachtige minatuurtjes van. „Het Toneelhuis maakt prachtige illustraties bij Barnes’ teksten, vaak in mooi beeldrijm met wat de oude schouwburg uit zichzelf biedt. Zo lijkt het ondertoneel, de kelder onder het podium, sprekend op een scheepsruim. De losse reeks krijgt samenhang door een paar sterke gedachtelijnen, gesteund door subtiele onderlinge verwijzingen.” Wilfred Taken, 10 april 2007. T/m 19 april Bourla Antwerpen. Inl. 0032-3-2248844 of www.toneelhuis.be Scènes uit de telefilms, van links naar rechts, boven: De fietsende dames in ‘Zadelpijn’, Jochum ten Haaf en Monic Hendrickx in ‘Anna’ en Gijs Scholten van Aschat met filmfamilie in ‘De avondboot’. Onder: Frank Lammers bij zijn trekker (links) in ‘Eigenheimers’, Olga Zuiderhoek en Kees Hulst op de bank in ‘Hannahannah’ en opa met zijn nieuwe vriendin met kleinzoon op de achterbank in ‘’n Beetje Verliefd’. Broos, Koen

Schrijver Julian Barnes laveert in Een geschiedenis van de wereld in 10 1/2 hoofdstuk tussen verbeelding en werkelijkheid in de geschiedenis en theatermaker Guy Cassiers maakte er met het Toneelhuis een reeks prachtige minatuurtjes van.

„Het Toneelhuis maakt prachtige illustraties bij Barnes’ teksten, vaak in mooi beeldrijm met wat de oude schouwburg uit zichzelf biedt. Zo lijkt het ondertoneel, de kelder onder het podium, sprekend op een scheepsruim. De losse reeks krijgt samenhang door een paar sterke gedachtelijnen, gesteund door subtiele onderlinge verwijzingen.”

Wilfred Taken, 10 april 2007.

T/m 19 april Bourla Antwerpen. Inl. 0032-3-2248844 of www.toneelhuis.be