Canadese interesse in autodivisie Chrysler

De Canadese fabrikant van auto-onderdelen Magna International heeft zijn mogelijke betrokkenheid bij de verkoop van Chrysler door DaimlerChrysler bevestigd. Het bedrijf werd al genoemd als een mogelijke kandidaat om het noodlijdende Chrysler over te nemen.

In een verklaring, gisteren, sloot Magna niet uit met een bod te komen. Maar het concern benadrukte dat het lang niet zeker is dat het tot een transactie komt. Chrysler is voor Magna een belangrijke klant. Het bedrijf volgt de ontwikkelingen rond de toekomst van de Amerikaanse autofabrikant dan ook nauwlettend, aldus de verklaring.

DaimlerChrysler, het Duitse moederbedrijf van Chrysler, overweegt de verliesgevende dochter van de hand te doen. De automaker lijdt al jaren verliezen door een teruglopend marktaandeel in eigen land. Magna zou volgens verscheidene media een bod kunnen uitbrengen samen met de eveneens Canadese participatiemaatschappij Onex. Ook de investeringsmaatschappijen Blackstone en Cerberus Capital worden genoemd als belangstellenden.

Het enige openlijke bod tot dusver kwam van de Amerikaanse miljardair Kirk Kerkorian. Hij deed vorige week een bod van 4,5 miljard dollar (3,4 miljard euro) (ANP)